Ce amenzi au dat inspectorii ANSVSA pe litoral?

14.07.2015

În perioada 6 – 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificaţi un număr de 280 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat 150 restaurante, 8 pizzerii, 31 unităţi tip fast-food, 10 braserii, 11 unităţi tip bufet, 13 baruri, 3 snack baruri, 5 cantine, 2 pensiuni, 1 carmangerie, 18 magazine alimentare, 1 depozit alimetar, 3 rulote fast food, 9 patiserii, 12 laboratoare cofetărie patiserie, 1 gelaterie, 1 tonetă îngheţată localizate în 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor efectuate s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neînregistrate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.800 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 6.268 kg, lapte şi produse lactate – 1.331 kg, peşte şi produse din peşte – 1.215 kg, ouă – 58 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 90.058 lei.

 

 

Citiți și despre: