Comandament Sezon Estival 2016

18.07.2016

Săptămâna trecută, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectorii de specialitate, au desfășurat mai multe activități de control în unitățile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.

În cadrul Comandamentului Sezon Estival 2016 au fost verificați peste 199 de operatori din industria alimentară, vizând 93 de restaurante, 4 pizzerii, 20 de unități tip fast-food, 4 braserii, 16 unități tip bufet, 4 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 37 magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 9 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 2 tonete de înghețată, localizate în cele mai importante zone de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Această activitate a adus la suprafață mai multe neconformități privind manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinare, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora.

Aceste abateri de la legislația sanitară au adus un număr de 19 sancțiuni în valoare de 22.800 de lei, dar și 2 avertismente.

 

Citiți și despre: