Controale în industria agroalimentară. Ce nereguli au găsit inspectorii ANSVSA

07.10.2015

Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au efectuat, în cursul lunii septembrie, activități de control în unitățile din industria agroalimentară din întreaga ţară. Unitățile controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe, conform ANSVSA.

Controlul a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unității.

Astfel, în unitățile din industria agroalimentară s-au efectuat 7.077 controale, fiind acordate 88 avertismente precum și 58 amenzi în cuantum de 115.600 lei.

În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformități precum nerespectarea regulilor de igienă, nereguli legate de produse (etichetare, buletine analiză, ambalare, neconforme), neconformități de documentare (documente, trasabilitate), neconformități privind personalul (examene medicale, fișe aptitudini), precum şi alte nereguli legate de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, comercializare.

 

 

Citiți și despre: