CTP preia două parcuri logistice în vestul țării. Investiţia: 18 milioane de euro

01.09.2017

Dezvoltatorul şi administratorul de parcuri industriale și logistice CTP a anunţat că își continuă expansiunea la nivel național și investește în jur de 18 milioane de euro în preluarea a două parcuri logistice, în orașele Ineu și Salonta, de la compania slovacă IPEC Group.

Cele două proprietăți totalizează 119.000 m² de teren și 37.000 m² suprafață închiriabilă. Acestea deţin o poziționare strategică în partea de vest a țării: Ineu este situat în județul Arad, unul dintre centrele industriale importante din zonă și nod de transport, iar Salonta, în județul Bihor, foarte aproape de granița cu Ungaria.

Aşadar, cele două proprietăți vor constitui baza pentru două noi parcuri din portofoliul companiei, CTPark Ineu și CTPark Salonta, și fac parte din strategia pe termen lung a companiei de creștere și de consolidare a poziției sale ca proprietarul cu cea mai mare suprafață logistică și industrială la nivel național.

„Achiziția parcurilor logistice din Ineu și Salonta face parte din strategia noastră de dezvoltare națională a afacerii și de acoperire a tuturor zonelor strategice din România. Un alt criteriu pentru care am ales aceste proprietăți a fost existența unor contracte de închiriere pe termen lung cu două companii importante: Delphi Packard și Inteva. Ne-am propus să fim prezenți în toate regiunile din țară unde infrastructura este suficient de bine dezvoltată pentru clienții noștri și pentru afacerile lor. Cererea pentru spații industriale de clasă A e într-o creștere rapidă, iar chiriașii au început să înțeleagă care sunt avantajele închirierii de spații construite la cele mai înalte standarde de calitate. De aceea consider că acesta este momentul optim pentru accelerarea ritmului nostru de creștere, prin cumpărarea de proprietăți și prin dezvoltarea de noi facilități”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Proprietăţile din Ineu și Salonta au fost construite respectându-se specificații stricte, iar CTP va asigura pe viitor cele mai bune servicii de întreținere în beneficiul chiriașilor săi.

Pe lângă achizițiile din Ineu și Salonta, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul țării includ mai multe orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Turda și Deva.

“Vom continua extinderea în vestul țării, datorită faptului că această zonă înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cererii de închiriere pentru spații industriale și logistice din România. Printre avantajele pe care le are această regiune se numără: apropierea de granița vestică, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii care s-au făcut în ultimii ani, precum și creșterea numărului de companii proaspăt intrate pe piața zonală, din domenii ca electronică, IT, componente auto și FMCG și care caută spații de depozitare”, a adăugat Ana Dumitrache.

La ora actuală, CTP deține parcuri industriale și logistice în 10 orașe din România, dintre care şapte sunt situate în vestul țării: Arad, Cluj-Napoca, Turda, Deva, Timișoara, Ineu și Salonta. Astfel, cele două noi parcuri achiziționate consolidează poziția CTP, ca proprietarul cu cel mai mare portofoliu de spații industriale și logistice de pe cuprinsul României.

 

 

Citiți și despre:

  • CTP se concentrează pe strategia de reducere a impactului asupra mediuluiCTP se concentrează pe strategia de reducere a impactului asupra mediului Dezvoltatorul de parcuri industriale și logistice CTP își continuă, la nivel mondial, eforturile de a sprijini dezvoltarea permanentă și durabilă prin construirea de spații logistice de cea mai bună calitate, […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Exporturile României, în creştereExporturile României, în creştere În primele nouă luni din acest an, exporturile şi importurile au crescut cu 4,7%, respectiv cu 7,1%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, […]
  • Grupul Aquila se mută într-un nou sediuGrupul Aquila se mută într-un nou sediu Compania de transport și distribuție Aquila Part Prod Com a închiriat un spațiu de depozitare și birouri de 10.000 de metri pătrați într-un proiect dezvoltat de o companie locală în zona Apahida, județul […]
  • Deficitul comercial a ajuns la 7,2 miliarde euro Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) s-a ridicat, în primele 11 luni ale anului trecut, la 7,2 miliarde euro, cu 1,9 miliarde euro mai mare decât cel înregistrat în perioada similară din 2014, potrivit […]