Cum a evoluat producţia de carne a României, în 2014?

01.07.2015

În anul 2014, comparativ cu anul 2013, sacrificările de porcine ovine şi caprine şi de păsări în unităţi industriale specializate (abatoare) au înregistrat o tendinţă ascendentă, iar sacrificările de bovine, o tendinţă descendentă, conform INS.

Astfel, anul trecut, sacrificările de bovine în unităţi industriale specializate, după numărul de capete, au scăzut faţă de anul precedent cu 2,3%, iar sacrificările de porcine au crescut cu 5,9%. Faţă de anul precedent, producţia de carne de bovine a scăzut cu 0,5%, iar cea de porcine a crescut cu 5,4%.

Numărul de ovine şi caprine sacrificate în unităţile industriale specializate a crescut faţă de anul precedent cu 46,3%, iar producţia de carne de ovine şi caprine a crescut, de asemenea, cu 50,7%.

Numărul de păsări sacrificate în abatoare a crescut faţă de anul 2013 cu 3,0%, iar producţia de carne de pasăre a crescut cu 4%.

Sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord-Est (51,1%), Nord-Vest (11,9%), Sud-Vest Oltenia (10,5%) şi Sud-Muntenia (10,2%).

Sacrificările de porcine au deţinut cele mai mari ponderi în regiunile: Vest (peste 30,0%), Sud-Muntenia (16,5%), Centru (11,9%), Nord-Vest (11,8%) şi Nord-Est (11,6%), iar sacrificările de ovine şi caprine, în regiunile Vest (50,1%) şi Sud-Muntenia (30,3%).

În 2014, sacrificările de păsări au fost preponderente în regiunile Sud-Est (23,3%), Nord-Est (23,0%), Sud-Muntenia (18,4%) şi Centru (14,8%).

 

 

Citiți și despre: