Stiri: Companii

Destinaţiile preferate de români pentru city-break-uri, în această primăvară

27.04.2015

Românilor le place să meargă în city break-uri și au ales ca destinații pentru acest tip de călătorie, anul acesta, orașe precum Londra, Praga și Barcelona, ceea ce marchează o schimbare în topul preferințelor comparativ cu principalele trei destinații ale anului trecut (Copenhaga, Amsterdam și Paris), arată datele Tripsta.

Și topul destinațiilor de călătorie pe teritoriul românesc a suferit modificări primăvara aceasta, comparativ cu același sezon anul trecut. Astfel, Timișoara a înlocuit ca principală destinație Iașiul, care anul acesta ocupă locul patru în topul preferințelor, după București și Cluj.

Totodată, primăvara aceasta, Londra înlocuiește Copenhaga în topul destinațiilor internaționale pentru city-break-uri de primăvară, iar pe plan local, Timișoara înlocuiește Iașiul.

Anul acesta, Londra este principala destinație pentru city-break-urile călătorilor români, înlocuind Copenhaga, destinația preferată pentru călătorii de scurtă durată în 2014.

Pentru city-break-urile, românii au ales în special Londra, Praga sau Barcelona, apoi orașe precum Roma, Paris, Madrid, Frankfurt, Bruxelles, Viena sau Amsterdam. Anul trecut, principalele destinații pentru călătoriile scurte au fost Copenhaga, Amsterdam și Paris, urmate de Istanbul, Atena, Berlin, Barcelona, Londra, Frankfurt și Antalya.

O analiză a destinațiilor pentru city-break-uri în 2014 și 2015 arată că românilor le place să călătorească în locuri diferite atunci când e vorba de astfel de mini-vacanţe. Mai mult, deși unele orașe reapar pe listele de călătorii, ele nu se încadrează în top 5 destinații.

Românii plătesc între 50 şi 2500 de euro pentru a ajunge la destinația lor pentru city-break și folosesc în principal desktop-uri pentru a cumpăra bilete, iar românii cei mai pasionați de city-break-uri au 25-34 de ani.

Potrivit datelor Tripsta, românii achiziționează bilete către destinațiile pentru city-break-uri la un preț mediu de 245 euro. Cel mai mic preț plătit pentru un bilet către o destinație pentru city-break a fost de 50 de euro , în timp ce costul cel mai mare a ajuns la 2.545 euro.

Călătorii români care merg cel mai des în city-break-uri au vârste de 25-34 de ani și reprezintă aproape jumătate (41,86%) din numărul total al românilor care călătoresc pentru mini-vacanţe pe plan național și internațional.