Fuziune pe piaţa auto. Noua companie va deveni cel mai mare producător de punţi auto din lume

30.12.2015

Wolf Theiss a acordat consiliere juridică cross-border în domeniul auto, pentru tranzacţia de fuzionare a producătorului de punţi auto nord-american Dexter Axle, cu firma AL-KO Vehicle Technology, parte din grupul german AL-KO KOBER SE.

Cele două companii, ambii lideri de piaţă în aria lor geografică, se vor uni sub numele “DexKo Global Inc”, fuzionarea fiind programată să înceapă oficial la 1 ianuarie 2016, când noua companie va constitui cel mai mare producător de punţi auto din lume, cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ 850 milioane de euro.

AL-KO Vehicle Technology va continua să controleze operațiunile europene și cele din afara SUA, de la sediul său din Koetz, Germania, în timp ce Dexter Axle va coordona operațiunile nord-americane din Elkhart, Indiana (SUA).

Pentru această tranzacţie, Wolf Theiss a fost consultant juridic al Dexter Axle în Austria, Republica Cehă, Polonia și România, prin birourile sale locale. Echipa de avocaţi din partea Wolf Theiss Bucureşti a fost condusă de partenerii Bryan W. Jardine şi Ileana Glodeanu, iar echipa de la biroul Wolf Theiss Viena de către partenerul Michael Lind.

 

 

Citiți și despre: