Producatori

MIELE-TEHNICA

Miele Tehnica – liderul inovaţiilor pentru electrocasnice

01.08.2015

Producția din Brașov este destinată produselor premium din portofoliul Grupului Miele. Miele Tehnica și-a început activitatea în țara noastră în urmă cu aproximativ șase ani, la Brașov. Cu grijă pentru mediu, dar și pentru angajați, multe certificări speciale, o clădire modernă completată de echipamente performante, compania s-a dezvoltat susținut. În prezent, în cadrul fabricii din Brașov se produc tehnologii de vârf pentru toate tipurile de electrocasnice premium realizate de Grupul Miele. Toate produsele realizate intern ajung la export, în Germania, unde sunt asamblate în produsul finit. “Momentul-cheie a fost acela în care Miele a decis să investească într-o unitate de producție în România. Unul dintre argumentele, care au stat la baza alegerii locaţiei din Braşov, a fost existenţa Universităţii Transilvania cu facultatea de specialitate, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, care pregăteşte un număr mare de studenţi. Alte criterii de selecţie au fost rădăcinile încă prezente ale culturii şi limbii germane în regiunea transilvană, precum şi poziția strategică a orașului Brașov”, ne-a declarat Hartmut Hohaus, directorul general Miele Tehnica SRL.

Întotdeauna mai bine

Cea mai importantă valoare a companiei derivă chiar din filosofia Miele Tehnica: “Immer Besser”sau „Întotdeauna mai bine”, deviză care unește angajații Miele din toate colțurile lumii. Cu o istorie bogată, compania fondată în 1899 deține acum opt fabrici de producţie în Germania şi câte o fabrică în Austria, Cehia, China şi România.

De asemenea, Miele are filiale de vânzări proprii sau lucrează cu distribuitori în nu mai puțin de 100 de ţări. De menționat este și faptul că Miele, cu sediul central în Gütersloh, Westphalia, este o afacere de familie de patru generaţii și a crescut constant, având acum o forţă de muncă impresionantă, care se ridică la 17.250 de angajaţi, dintre care două treimi în Germania.

În România, numărul salariaților se cifrează la 200 de angajați, iar pentru perioada imediat următoare este anticipată o creștere a personalului.

Valorile companiei nu sunt doar înțelese, ci și aplicate și identificate de angajați. Exemplu în acest sens este faptul că mulți dintre salariați au un angajament pe termen lung faţă de companie. De-a lungul istoriei companiei au existat peste 10.000 de angajaţi care au sărbătorit 25 de ani de Miele, în timp ce alţii se mândresc cu 40 sau chiar 50 de ani alături de societate.

Miele este, în prezent, lider mondial în producerea de aparatură electrocasnică de calitate premium, gama de produse cuprinzând de la plite, la cuptoare clasice şi cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, maşini de spălat rufe şi vase, dar şi produse de îngrijire a pardoselilor. “Gama de produse casnice este completată de produse profesionale, cum ar fi maşini de spălat vase, de spălat rufe şi uscătoare şi de aparate de dezinfectare şi sterilizare pentru uz medical şi de laborator, oferite de Miele Professional”, declară Hartmut Hohaus.

Inovație

Miele este liderul inovaţiilor în domeniul aparaturii electrocasnice, oferind soluţii privind eficienţa energetică a aparatelor electrocasnice, dozarea consumului de detergent şi de apă sau sistemul de asistare şi supraveghere a cuptoarelor sau plitelor, dar și funcții de ultimă generație cum ar fi display-ul TFT, spun oficialii companiei.

De optimizarea permanentă a produselor și reinventarea constantă a acestora este responsabil centrul dedicat special cercetării și dezvoltării din Germania, iar unitatea de producție din România este direct influențată de activitatea de peste granițe. „Având în vedere faptul că la Brașov producem unități de control destinate întregii game de produse Miele, electrocasnice și profesionale, în mod constant, pe măsură ce în portofoliul Miele apar produse noi, în cadrul fabricii din Brașov sunt integrate noi modele de subansamble electronice”, povestește Hartmut Hohaus, directorul general Miele Tehnica.

Investiții în educație

Compania crede în importanța educației, tocmai de aceea se implică activ în facilitarea accesului la informație.

Miele este foarte activă atunci când vorbim despre evenimente educative pe plan local și nu numai. “Credem cu tărie faptul că educația nu ar trebui să fie condiționată de situația materială. Pentru că de multe ori realitatea este alta, ne propunem să contribuim la schimbarea stării actuale de fapt și să fim un partener și un sprijin pentru educație. Prin demersurile noastre, oferim suport atât unităților de învățământ locale, cât și naționale. Astfel, am investit în amenajarea și dotarea unor laboratoare IT performante, atât la Universitatea Transilvania, din Brașov, cât și în cadrul Liceului Teoretic Petru Rareș, din Feldioara. Susținem în calitate de sponsori și co-organizatori concursuri și evenimente studențești: AFCO Brașov, TIE, Concursul Hard&Soft Suceava, Zilele Studentului Electronist Iași. Totodată, în cadrul proiectului nostru <Shoes for school – Pași spre viitor> susținem, în fiecare an, copiii din Feldioara care încep clasa întâi, oferindu-le pantofi, ghiozdane și rechizite” ne-a declarat directorul general Miele Tehnica, Hartmut Hohaus.

Mai mult decât atât, implicarea companiei în acțiuni menite să susțină comunitatea locală este o preocupare constantă, dovadă și acreditarea SA8000 pe care societatea o deține.  “Deviza care ne conduce este <Am grijă, îmi pasă>, iar  atenția noastră se îndreaptă către sprijinirea a diferite cauze sociale, proiecte și evenimente derulate de organizații non-guvernamentale cum ar fi Hospice Casa Speranței, Fundația Bucuria Darului sau Asociația Speranță pentru Copii”, ne-a declarat Hartmut Hohaus, directorul general Miele Tehnica.