Piața de recuperare creanțe va ajunge la 2,7 miliarde, în 2016

23.08.2016

Compania de recuperare creanţe Top Factoring a înregistrat în cei 10 ani de activitate în România peste 2 milioane de cazuri soluționate cu încasarea datoriei din partea debitorilor. Compania gestionează și recuperează creanțe pentru cele mai mari bănci de pe piaţa locală, companii telecom sau furnizori de utilități.

„În zece ani am gestionat un portofoliu de peste 5 milioane de creanțe și am reușit recuperarea a peste 170 de milioane de euro pentru clienții noștri. Am atins aceste rezultate cu ajutorul unei echipe bine instruite, prin dialog corect cu debitorii, cărora le-am oferit soluții personalizate pentru rambursarea creanțelor, și prin abordarea corectă a colectării. În același timp am investit constant în dezvoltarea companiei, am atras în acționariat un fond de investiții care ne susține creșterea, iar acum ne orientăm și către achiziționarea de portofolii mari”, a declarat Cătălin Neagu, Director General și fondator Top Factoring.

Cea mai mare parte a business-ului Top Factoring provine din recuperarea de creanțe neîncasate pentru clienți din banking și domeniul telecom, unde valoarea medie a creanțelor ajunge la 1.400 euro și respectiv 190 euro.

Afacerile Top Factoring au ajuns, la finele lui 2015, la un total de 5,6 milioane de euro, dublându-se într-un interval de cinci ani.

„Compania s-a dezvoltat constant și am înregistrat o evoluție foarte bună a business-ului în ultimii ani. Mizăm pe o creștere importantă și anul acesta având în vedere că am crescut capacitatea de procesare concomitent cu evoluția portofoliului de clienți”, a mai afirmat Cătălin Neagu.

În plus, în cei 10 ani de activitate compania a colectat creanțe pentru mai mult de 500 de clienți din domeniul bancar, servicii de comunicație și utilități. În prezent, după cota de piață, compania se clasează în topul primelor cinci companii de management și recuperare de creanțe din România.

Piața de recuperare creanțe

Totodată, Top Factoring estimează că volumul pieței de management și recuperare de creanțe va urca în acest an cu aproximativ 8% având în vedere evoluția generală a pieței și valoarea portofoliilor ce urmează să fie scoase la vânzare.

”Având în vedere evoluția din primul semestru, ne așteptăm ca piața să crească cu 200 milioane euro în 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro”, a concluzionat Cătălin Neagu.

 

 

Citiți și despre: