Primavera Development construieşte un centru comercial în Sibiu

04.08.2016

Primavera Development a desemnat DTZ Echinox consultant exclusiv pentru închirierea centrului comercial Festival din Sibiu. Dezvoltatorul a obținut PUZ-ul și începe dezvoltarea mall-ului aflat în inima Sibiului. Investiția este estimată la aproximativ 70 milioane euro.

Primavera Development, companie fondată în 2006 și implicată în dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes cum ar fi S-Park, Frumoasa Offices sau sediul Danone, va construi un centru comercial în centrul orașului Sibiu, pe terenul fostei fabrici Simerom, lângă Podul Gării.

Proiectul, denumit Festival Shopping Center, a intrat în linie dreaptă după ce la finalul lunii iunie a fost obținut PUZ-ul, deschiderea centrului comercial fiind estimată pentru a doua parte a anului 2018. Compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox a fost desemnată consultant exclusiv pentru închirierea proiectului al cărui design a fost realizat de arhitecții firmei Chapman Taylor.

„Prin obținerea PUZ-ului, am făcut un nou pas important în dezvoltarea proiectului Festival Shopping Center, un mall prin care ne propunem să dăm o nouă dimensiune experienței de shopping și petrecere a timpului liber pentru sibieni și vizitatorii orașului. Suntem convinși că parteneriatul cu DTZ ne va ajuta să obținem cel mai bun mix de chiriași pentru a satisface și cei mai exigenți clienți”, a afirmat Daniel Tănăsoiu, Reprezentant Primavera Development.

Festival Shopping Center va fi primul centru comercial de tip mall din orașul Sibiu și va oferi clienților o experiență de ultimă generație pentru cumpărături și petrecerea timpului liber, în inima orașului. Proiectul cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 42,000 de metri pătrați va fi ancorat de un hypermarket, va include o componentă puternică de fashion și o ofertă completă pentru petrecerea timpului liber în cele peste 160 de unități comerciale.

„Deși Sibiul este al treilea oraș regional ca putere de cumpărare (după Timișoara și Cluj), acesta nu a beneficiat de o livrare semnificativă de spații comerciale moderne în ultimii 10 ani. Orașul atrage anual un număr impresionant de turiști (320.000 în 2015) și face parte dintr-o regiune unde au ales să investească companii internaționale precum Continental, Siemens, Takata, Daimler, Wienerberger sau Faurecia. În acest context, dezvoltarea unui centru comercial de ultimă generație în centrul orașului reprezintă un pas natural în evoluția pieței de retail locale”, a spus Oana Iliescu (foto), Managing Director DTZ Echinox.

 

 

Citiți și despre: