Schimbări în managementul Porsche România

10.12.2013

Începând cu data de 1 februarie 2014, Dana Cortina, director general al Porsche Inter Auto România, va face parte din managementul general al Volkswagen Group Retail Spain. Dana Cortina lucrează în cadrul Porsche Holding din 1998 şi şi-a început mandatul la conducerea Porsche Inter Auto România în anul 2005.

„Anii la conducerea Porsche Inter Auto România au fost intenşi, provocatori şi plini de reuşite şi nu pot decât să mă bucur că am avut şansa de a lucra alături de o echipă de profesionişti împreună cu care am avut întotdeauna rezultate peste media pieţei”, a declarat Dana Cortina.

Ea a mai spus că a acceptat cu bucurie noua provocare profesională și este convinsă că cel care îi va prelua atribuțiile la Porsche Inter Auto România, Peter Copetti, va continua proiectele în derulare cu rezultate foarte bune şi va conduce compania în spiritul grupului.

Peter Copetti s-a alăturat Porsche Holding în anul 1992, iar din 1999 a ocupat funcţia de director general al Porsche Wien Simmering, unul dintre dealership-urile Porsche Inter Auto din Austria.

Porsche Inter Auto România se aşteaptă să vândă 5.000 de maşini noi până la sfârşitul anului, iar sub conducerea Danei Cortina, compania şi-a menţinut profitabilitatea în timpul anilor de declin economic, cu toate că piața locală a înregistrat în acest timp un declin de aproape 80%.

În ultimii șase ani, compania şi-a dublat cota de piaţă, de la 3.3% în 2007 la aproape 7% în 2013, iar anul acesta a deschis cel mai mare centru auto premium şi de lux din Europa de Sud-Est.

Porsche Inter Auto România face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globală de retail a Holdingului Porsche din Salzburg.

Citiți și despre: