Traficul pe aeroporturile din România în 2016 va crește cu circa 15 %

26.09.2016

Directorul General al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo a participat la ședința de board a Airport Council International (ACI) Europe, care a avut loc la Montreal, pe data de 24 septembrie. În cadrul ședinței comitetului director ACI Europe, s-a analizat stadiul unor importante inițiative legislative europene privind securitatea, tarifele aeroportuare, EASA, controlul frontierelor și relațiile externe.

Angela Gittens, Director General al ACI World a prezentat tendințele mondiale în privința activității aeroportuare, previziunile de trafic și colaborarea cu ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile).

Cu ocazia ședinței comune ACI Europe și ACI North America, Administratorul TSA (Transport Security Agency), Peter Neffenger din Statele Unite a prezentat măsurile luate ca urmare a evenimentelor teroriste din aviație, importanța intensificării cooperării cu Uniunea Europeană în domeniul securității, soluțiile adoptate legat de amenințările interne (insider threats) și programul pilot de privatizare a securității aeroportuare la 5 aeroporturi, conform unui cominicat de presă al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

Sursa citată mai precizează că traficul pe aeroporturile din România în 2016 va avea o creștere de aproximativ 15 %, iar ca urmare a măsurilor adoptate  sunt îndeplinite integral standardele internaționale de securitate și siguranță.

 

 

Citiți și despre: