Logistica

Transgor Logistik, soluții complete de transport și logistică în România

01.04.2018

Compania oferă servicii de transport, logistică și depozitare la nivel național și internațional pentru o gamă variată de mărfuri. Compania Transgor Logistik a luat naștere în anul 1994, ca și prestator de servicii de comerț, iar din anul 2002, de când a fost preluată de  către frații Mihai și Florin Goriuc, și-a stabilit ca domeniu de activitate transportul rutier de mărfuri, începând tot atunci activitatea de expediții de mărfuri/casă de expediții.

„La baza dezvoltării noastre a stat preocuparea constantă pentru oferirea de soluții personalizate de transport și logistică, soluții ce s-au extins treptat, ajungând să înglobeze atât planificarea și desfășurarea transporturilor cu mijloace proprii sau subcontractate, cât și manipularea și depozitarea mărfurilor în tranzit”, ne-a declarat Mihai Goriuc, General Manager, Transgor Logistik.

Începând cu anul 2011, sediul companiei se mută în afara Iași-ului, în Tomești, într-o locație ce permite dezvoltarea continuă a gamei de servicii oferite, iar din anul 2013 firma devine membră a rețelei Pall-Ex România, preluând astfel distribuția mărfurilor în județul Iași. Dezvoltarea societății a atras după sine creșterea activității de transport rutier internațional și investiții în creșterea flotei de camioane proprii prin achiziționarea unui lot de camioane Euro 6, avându-se astfel în vedere responsabilitatea față de protejarea mediului înconjurător.

Odată cu dezvoltarea serviciilor și creșterea numărului de clienți, dar și a cererii pentru servicii de transport și expediții, compania a construit în 2016 propriul depozit de mărfuri în tranzit, cu o suprafață totală de 1.000 de m2 , iar în anul 2017, din dorința de a fi mai aproape de clienți, deschide un punct de lucru în Cluj-Napoca, un altul fiind deschis în București în luna ianuarie a acestui an.

Implementarea unui Sistem de Management al Calității conform standardului SR EN ISO 9001:2015, ulterior conform SR EN ISO 14001:2015 – implementarea sistemului de Management de Mediu – și obținerea certificării din partea TUV Rheinland a fost un pas firesc în evoluția TRANSGOR LOGISTIK

Compania este membră a Uniunii Societăților de Expediție din România și a Asociației Române de Transport Rutier Internațional, fiind afiliată și la FIATA (Federation Internationale des Associations de Transitaires et Assimiles), organizația mondială a transporturilor.

Servicii conexe și tipurile de mărfuri transportate

Transgor Logistik asigură transportul național și internațional pentru o gamă  variată de mărfuri generale și periculoase (substanțe inflamabile, corozive și toxice), supradimensionate și agabaritice. De asemenea, activitatea de expediții naționale și internaționale se adresează tipurilor de mărfuri menționate anterior. Serviciul de distribuție și depozitare se aplică doar mărfurilor generale, iar rutele principale în transportul internațional sunt dinspre sau către țările din vestul și centrul Europei – Spania, Franța, Germania, Italia, zona Benelux, Austria, Elveția, Ungaria, Polonia, Cehia – și România, Bulgaria sau Republica Moldova.

În ceea ce privește serviciile conexe, domnul Mihai Goriuc, General Manager, Transgor Logistik ne-a declarat: „Astăzi nu mai este suficientă doar o conexiune foarte bună între două servicii de bază. Serviciile cu valoare adăugată sunt atât un liant între două servicii standard, cât și o carte de vizită în discuțiile cu potențiali parteneri a căror decizie finală de a începe o colaborare se rezumă la detalii precum flexibilitatea oferită.”

Începând cu anul 2016, când a fost finalizată construcția propriului depozit la cele mai înalte standarde europene, Transgor Logistik oferă, pe lângă serviciile de depozitare, și servicii de picking, sortare, ambalare, etichetare, rotire a stocurilor, rapoarte zilnice de gestiune dar și cross-docking, manipulare sau formalități vamale pentru clienții de transport. Printre cele mai solicitate servicii conexe sunt cele de track & trace, proof of delivery în format electronic în maxim 24 de ore de la livrare și serviciile de repacking. În perioada imediat următoare, conducerea companiei intenționează să obțină autorizare pentru antrepozit vamal și dezvoltarea de spațiu de depozitare cu temperatură controlată, dar face și demersurile necesare obținerii statutului de Operator Economic Autorizat (AEO).

Echipa de angajați Transgor Logistik

Dezvoltarea continuă și diversificarea serviciilor oferite a condus la o creștere constantă a numărului de angajați, în ultimii 3 ani dublându-se numărul lor. În acest moment, din echipă fac parte 57 de angajați profesioniști, entuziaști, pasionați și muncitori, foarte uniți și implicați în păstrarea valorilor companiei. Conducerea firmei consideră că experiența  reprezintă principalul atu pe o piață internațională cosmopolită, un areal într-o evoluție continuă. Prin cunoașterea amănunțită a piețelor locale și internaționale, angajații firmei reușesc să diminueze distanțe și să elimine bariere, oferind un răspuns pentru orice cerere logistică și găsind mereu soluții eficiente în situații care necesită proactivitate și rapiditate.      Din dorința permanentă de autodepășire și de atingere a unui grad cât mai înalt de profesionalism, angajații participă la târguri de profil, la training-uri organizate de firme externe, iar noii colegi sunt implicați în programe de training intern. Pentru a crește omogenitatea echipei, activități  tip team building personalizate sunt organizate cel puțin o data pe an.

Proiecte de responsabilitate socială

Prin implicarea în proiecte de dezvoltare și sponsorizare ce contribuie la îmbunătățirea vieții unor categorii sociale defavorizate, Transgor Logistik și-a propus să investească în dezvoltarea socială, construind o relație pe termen lung cu oamenii și comunitatea în care își desfășoară activitatea, deoarece „investind în societatea noastră, investim în noi înșine”, conform conducerii companiei.

Prin inițiativele derulate alături de Fundația Comunitară Iași, Transgor Logistik sprijină și se implică activ în viața Iașului și a ieșenilor. Compania a obținut premiul pentru cel mai bun proiect de sponsorizare a unei firme (IMM) în cadrul Galei „Oameni pentru Oameni” 2015 pentru implicarea în proiectul „Fondul Transgor Logistik – pentru o viață în mișcare”, proiect ce a finanțat 6 proiecte dedicate vieții active.

La sfârșitul anului 2016, compania a luat decizia să ofere un sprijin mai mare copiilor pasionați, înzestrați cu darul educației. Așa a luat ființă noul fond în cadrul Fundației Comunitare Iași numit „Fondul de Burse Transgor Logistik”, proiect care continuă și astăzi și prin care sunt susținuți 5 elevi talentați din Iași, cu rezultate excepționale. De asemenea, Fondul Transgor Logistik pentru revitalizare urbană a fost creat pentru ieșenii care sunt gata să-și pună amprenta în comunitate. Prin acest fond au fost finanțate proiecte care au promis să transforme spațiile neutilizate în locuri cu impact estetic sau cu utilitate comunitară; proiecte prin care au amenajat  grădini, spații verzi, parcuri, au construit  noi spații/ lounge-uri urbane de relaxare și petrecere a timpului liber; au amenajat locuri de joacă în cartiere; au revitalizat fațada clădirilor cu arhitectura demodată; au amenajat spații publice destinate practicării sporturilor de masă etc.

Fondul Transgor Logistik pentru design de mobilier urban, ediția 2017, a presupus derularea unei competiții de soluții de design de mobilier urban în urma căruia s-au oferit 35.000 lei celei mai interesante inițiative – propusă de către Andrei Berzuntanu, student la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași.

În aprilie 2017, compania s-a implicat în proiectul „I..ASI in Trail”, pentru al doilea an, și a susținut organizarea Maratonului și Semi-maratonului IAȘI. Mai mult, compania a avut și reprezentanți care au participat activ în cadrul evenimentului.

Anul acesta, Transgor Logistik a fost alături de micii pasionați de ciclism prin implicarea activă în activitățile Clubului de ciclism junior.

Avantajele competitive ale companiei

Avantajele Transgor Logistik sunt calitatea serviciilor, profesionalismul, flexibilitatea și        corectitudinea echipei, compania bucurându-se de succes în rândul clienților pentru  calitatea serviciilor furnizate, încrederea și flexibilitatea oferită. Angajații companiei știu să găsească cele mai bune și potrivite soluții pentru clienți, nefăcând rabat de la calitate și țintind să evolueze cât mai mult în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite. După identificarea și analiza nevoilor clienților, serviciile conexe personalizate care sunt propuse pot oferi un avantaj în fața competitorilor, cum ar fi, de exemplu, montare standuri modulare expoziționale, asamblare și dezasamblare ușoară pentru utilaje în urma transportului, dar și pentru pregătirea acestuia.

În ceea ce privește situația transportatorilor, domnul Mihai Goriuc, General Manager, Transgor Logistik  ne-a declarat: „Anul 2017 nu a fost cu siguranță unul ușor. Creșterile de prețuri la carburanți, la asigurări și celelalte taxe adiacente au fost doar câteva din obstacolele care le-au pus transportatorilor la încercare răbdarea și perseverența. În același timp, clienții doreau o creștere a calității serviciilor însoțită, bine-nțeles, de o scădere a prețurilor.” În opinia sa, 2017 a urmat trendului crescător al volumelor transportate în 2016, însă cu diminuarea și mai mult a marjelor de profit influențate de costul carburantului, taxe, resursele umane și legislația imprevizibilă.

Pentru 2018, compania se așteaptă la o stabilizare a costurilor, fără alte influențe externe, care să ajute la oferirea de predictibilitate partenerilor în bugetarea cheltuielilor de transport.

Investiții și rezultate financiare

Principalele investiții efectuate au vizat construcția depozitului, mărirea flotei auto și deschiderea celor două puncte de lucru din Cluj-Napoca și București, dar și investiția într-o echipă profesionistă. Pentru viitor, conducerea firmei are în vedere dezvoltarea celor două birouri prin creșterea echipelor, achiziția de noi camioane și totodată creșterea spațiului pentru birouri la sediul central din Tomești.

În ceea ce privește rezultatele financiare, în 2017 a fost înregistrată o creștere a cifrei de afaceri cu aproximativ 25 de procente față de anul 2016. Pentru 2018, compania estimează o creștere de două cifre, ținând cont de cele două noi puncte de lucru, dar și de anumite proiecte importante care urmează să fie derulate alături de parteneri.