Constructii

Titan Mar oferă recunoaștere internațională pentru piatra naturală

30.09.2013

Drumul marmurei: de la Rușchița, în cele mai importante monumente din lume. Titan Mar este una dintre cele mai prestigioase companii care execută lucrări cu piatră naturală, dintre cele mai complexe. Proiecte finalizate cu succes precum Casa Capșa, Hotel Mamaia, Hotel Ramada Sibiu, Hotel Crowne Plaza, Hotel Carol, Restaurant Casa Alba, Hotel Mari Vila, Cafenea Sofa, Biblioteca Națională, Hotel Bulevard, Crama Avincis, River Plaza Mall (Râmnicu Vâlcea), Mall Băneasa, GTC Mall Arad, Muzeul Țăranului Român, Muzeul de Artă, Teatrul Național Iași, Palatul Telefoanelor București, Aeroportul Național Henri Coandă București, Palatul Parlamentului sau Tribunalul Muncipiului București au demonstrat până acum calitatea produselor și a serviciilor companiei.

Compania a fost lansată în anul 1994 și de atunci se află într-o continuă evoluție ascendentă, adaptându-se în permanență cerințelor pieței, spun oficialii Titan Mar. “Din anul 1997, Titan Mar este proprietarul companiei Marmosim – cel mai mare producător de piatră naturală din România, cu o activitate ce datează de la începutul secolului trecut. Colaborarea dintre cele două companii în domeniul prelucrării pietrei naturale s-a concretizat în lucrări de excepție, datorită resurselor umane și tehnologice aduse la un loc de aceste două mari companii. Echipe de specialiști stau la dispoziția clienților cu toată gama de servicii specifice domeniului: comercializare, proiectare, procesare, montaj și întreținere”, ne-a declarat Dan Grigore, directorul executiv Titan Mar.

Trecerea timpului a reprezentat pentru Titan Mar dezvoltare și, în același timp, investiții pentru rezultate din ce în ce mai bune. Compania a devenit lider național și administrează în prezent 10 cariere, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de marmură Rușchița, de travertin Geoagiu și Carpinis, dar și cele de calcar Podeni și Baschioi. În plus, portofoliul Titan Mar este completat cu toate tipurile de piatră naturală, importate de la producători din țări precum Italia, Turcia, Spania, Brazilia, Grecia, India, Portugalia sau China.

Cu toate acestea însă, produsele românești sunt cele care  ocupă primele poziții atunci când este vorba despre nivelul vânzărilor. “Cele mai vândute produse pe plan local, dar și în afara țării sunt produsele românești cum ar fi marmura Rușchița, travertinul Carpinis și travertinul Geoagiu, andezitul Pietroasa, dar și calcarele Baschioi și Podeni. Alături de aceste produse, recunoscute internațional pentru frumusețea și trăinicia lor, compania Titan Mar mai comercializează și onix, granit, marmură, ardezie și calcar”, ne-a povestit Dan Grigore, directorul executiv Titan Mar.

Peste 100.000 de euro pentru tehnologie waterjet

Din martie anul 2009, compania Titan Mar și-a mutat activitatea într-un sediu nou, care beneficiază de spații de depozitare acoperite și o hală de producție echipată cu tehnologii moderne. ”Recent, societatea a investit peste 100.000 euro în achiziția unor echipamente pentru implementarea tehnologiei waterjet în procesul de producție. Această tehnologie permite realizarea unor combinații de diverse materiale pentru a obține adevărate <dantelării> în piatră, ce îmbracă forma medalioanelor, blazoanelor și siglelor”, adaugă directorul executiv Titan Mar.

În tot acest timp, compania este preocupată de asemenea de micșorarea impactului pe care activitățile de exploatare le au asupra mediului. “Respectarea cadrului legal în acest domeniu asigură controlabil diminuarea impactului acestei activități asupra mediului prin păstrarea unui echilibru între dezvoltarea acestei activități și efectele asupra factorilor de mediu. În toate carierele am implementat cele mai noi tehnici de exploatare, prin tăiere mecanizată folosind tehnologii și echipamente de ultimă generație. De la acordarea licenței de exploatare, dar și pe parcursul derulării ei, tratăm cu responsabilitate și sub supravegherea autorităților de mediu aplicarea planului de refacere a mediului”, ne-a asigurat Dan Grigore, directorul executiv Titan Mar.

Marmura de Rușchița – trecut și prezent

Marmura de la Rușchița este exploatată de peste 130 de ani. De multe ori a fost comparată de specialiști cu marmura de Carrara. Mamura de Rușchița este o varietate de marmură cristalină, cu un fond coloristic variat de la alb la roz, trecând prin gălbui și portocaliu, efect al metamorfismului geologic al unor calcare pure. Caracteristicile sale deosebite îi conferă rezistență în timp, fiind recomandată atât aplicațiilor interioare, cât și exterioare. Titan Mar promovează acest tip de marmură atât prin lucrările sale, cât și prin prezența la târguri de profil, precum cele de la Verona, Londra, Qatar, Dubai sau Nurnberg.

Multe dintre edificiile importante din România și nu numai au fost realizate cu acest tip de marmură. “În ţară, cele mai reprezentative lucrări sunt Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Banca Națională, nenumărate spații comerciale și complexe hoteliere, clădiri de birouri, dar și lăcașe de cult (biserici, mânăstiri) și monumente istorice. Pe plan extern, utilizarea marmurei noastre își leagă numele de lucrări din cele mai diverse: Domul din Milano, refăcut în întregime din marmura de Rușchița în anul 1970, Palatul Băncilor din Viena, Versace House Miami, Sediul BBC Mannheim, Palatul sultanului din Brunei, Ardmore Park Singapore, Roppongi Asahi TV şi Marunouchi Center Building în Tokyo,  Kowlon Station în Hong Kong, proiecte rezidenţiale şi complexe turistice în Arabia Saudită, Qatar şi Dubai”, ne-a povestit Dan Grigore.

Pe plan intern, compania oferă promoții constante pentru produsele de dimensiuni standarde dar și pentru finisaje de suprafață cu aspect modern ori rustic. “Pentru educarea pieței și modelarea comportamentului de consum al clientului apelăm la publicarea unor articole în presa de specialitate, participarea la emisiuni cu caracter educativ și de informare tehnică. De asemenea, organizăm simpozioane cu arhitecți și studenți de la Facultatea de Arhitectură pentru o mai bună informare în ceea ce privește caracteristicile și specificitatea pietrei naturale în diverse aplicații și pentru a continua tradiția de a folosi acest material atât de versatil și de atrăgător. Ne dorim ca permanent să fim promotorii integrării <frumosului> în viața de zi cu zi a oamenilor prin intermediul inegalabil al naturii”, ne-a povestit directorul executiv Titan Mar. În plus, toate produsele reziduale se valorifică prin procesaera lor sub formă de pavaje și se vând apoi la prețuri minime, pe de o parte pentru că tehnologiile utilizate permit acest lucru și de cealaltă parte pentru a oferi potențialilor clienți cu bugete restrânse posibilitatea de a achiziționa produsele dorite.

Piatra naturală: rezistență, durabilitate și frumusețe

Reprezentanții Titan Mar spun că folosirea pietrei naturale ca material de construcție a permis realizarea unor ansambluri arhitecturale impresionante și de o mare rezistență și durabilitate. Oficialii companiei cred nu doar că piatra naturală va fi mereu în tendințe, dar calitatea și naturalul oferit de aceasta nu pot fi oferite de niciun alt material. “Este ideală pentru orice tip de ambianță: clasică, elegantă, modernă sau rustică. Placajele decorative, glafurile, blaturile, treptele, șemineele realizate din materiale românești și dintr-o gamă largă de materiale de import, conferă personalitate locului unde sunt expuse. Ușurința cu care poate fi combinată piatra cu un orice alt tip de material reprezintă un avantaj, indiferent că vorbim de combinații cu lemn, metal, sticlă sau chiar și cu pietre prețioase. Faptul că Titan Mar oferă toată gama de servicii, începând de la consultanță până la mentenanță, este un aspect foarte important pentru clienți deoarece au lucrarea solicitată livrată <la cheie>. Titan Mar oferă prelucrări de suprafață, precum chituiri, buciardari, relustruiri, antiderapant rugos sau striat și prelucrări de canturi. Compania execută montajul pietrei naturale prin procedee clasice, prin lipire cu adezivi din import, prin sisteme de prindere mecanică, dar clienții noștri pot opta și pentru saf

în piatră cu materiale precum alama sau inox”, ne-a declarat directorul executiv Titan Mar. Și pentru că orice lucrare are nevoie de atenție și îngrijire în timp, Titan Mar oferă și servicii de întreținere a suprafețelor placate cu piatră naturală: recondiționări, rectificări, șlefuiri, lustruiri, ceruiri, cu utilizarea produselor specifice.

Târguri de profil

Titan Mar – Marmosim participă de 15 ani la Târgul Internațional de piatră naturală MARMOMACC, care are loc în fiecare an la Verona, Italia. Marmomacc este parte a Gold Compass Award ADI. “Alte târguri importante la care compania Titan Mar participă activ în vederea promovării materialelor românesti sunt: International Natural Stone and Technology Fair – Izmir, Turcia, International Trade Fair Natural Stone and Stoneprocessing Technology, Nurnberg, Germania, Coverings – The Ultimate Tile + Stone Experience, Atlanta, Georgia, S.U.A, International Stone Produscts & Machinery Exhibition, Taiwan, China, Piedra Natural Stone Fair, Madrid, Spania”, ne-a declarat Dan Grigore, directorul executiv Titan Mar.